Създават „Онлайн енциклопедия на Габрово” по програма Култура на Общината
Създават „Онлайн енциклопедия на Габрово” по програма Култура на Общината / Обществен комитет „Васил Левски“

„Онлайн енциклопедия на Габрово” предстои да бъде създадена по проект на Обществен комитет „Васил Левски“  – Габрово и Момчил Цонев. Проектът ще се реализира по програма „Култура“ на Община Габрово и е в подкрепа на кандидатурата на града ни за Европейска столица на културата.

Енциклопедията ще включва  статии за личности, събития и обекти от миналото и настоящето на града ни. „Онлайн енциклопедия на Габрово” ще бъде най-лесният, бърз и достъпен начин за интернет потребителите да достигнат до интересни факти за Габрово и габровци, споделя Момчил Цонев. Желанието му е онлайн енциклопедията да се развива с активното съдействие на обществеността.

Създават Онлайн енциклопедия на Габрово по програма Култура на Общината
netinfo

Габровци са добре дошли  да дават предложения за новата енциклопедия и да ни изпращат материали, уточнява Момчил Цонев. Нека всеки габровец се почувства съпричастен към създаването на най-големия досега онлайн проект за Габрово, допълва авторът. Всеки може да изпраща свои идеи и коментари или авторски фотографии, документи, снимки от старо Габрово на имейл адрес gabrovoednovreme@gmail.com, които ще бъдат включени в енциклопедията.

Facebook страницата „Габрово – живият град“ започва допитване до гражданите по темите „Великите габровци”, „Великите габровски събития”, „Великите габровски места”, като резултатите от анкетите ще определят съдържанието на онлайн енциклопедията.

Проектът е посветен на петата годишнина от началото на историческата поредица "Габрово - живият град" с автори Даниела Цонева и Момчил Цонев и нейната най-успешна книга „Имало едно време в Габрово“. Появата на онлайн енциклопедията отбелязва и 1 година от началото на първата Facebook страница за габровска история „Габрово - живият град“, която наскоро достигна 2000 почитатели .