Сътрудничеството между Висшето училище в Митвайда и ТУ Габрово продължава
Сътрудничеството между Висшето училище в Митвайда и ТУ Габрово продължава / ТУ Габрово

Проф. Лотар Ото, ректор на Висшето училище Митвайда и проф. Волфганг Шулхоф, президент на Занаятчийската камара в Дюселдорф, Германия бяха на посещение от 16-ти до 18-ти юли в Габрово, съобщават от Технически университет Габрово.

Между Висшето училище Митвайда, Германия и Технически университет - Габрово съществува близо 40-годишно ползотворно сътрудничество. По време на визитата бе преподписан договорът за двустранно сътрудничество между двата университета. Конкретизирани бяха основните насоки за развитие на партньорството, обсъдени бяха различни съвместни инициативи от взаимен интерес, които предстои да бъдат реализирани на практика. На състояла се вчера среща ректорът на ТУ проф.дтн Райчо Иларионово, зам.ректорът по международно сътрудничество доц.д-р Цветелина Ганкова, проф. Лотар Ото, проф.Волфганг Шулхоф и  заместник-кметът Климент Кунев разговаряха за възможността чрез посредничеството на Занаятчийската камара в Дюселдорф да бъде направено цялостно представяне на Габровски регион. Обсъдена бе и идеята за сътрудничество на габровски и немски фирми .

Сътрудничеството между Висшето училище в Митвайда и ТУ Габрово продължава
netinfo

Ректорът на Митвайда направи дарение за закупуване на специализирана литература за Библиотеката на Технически университет Габрово. На 18.07. гостите посетиха детска градина  „Радост", и също направиха дарение за закупуване народни носии за децата от градината.

Традициите в международните контакти с Висшето училище Митвайда продължават и се обогатяват с нови ползотворни взаимно изгодни инициативи. Те имат за цел да дадат гласност в провинциите Северен Рейн Вестфалия и Саксония за възможностите на габровската индустрия и за академичните постижения в областта на образованието и науката на Технически университет Габрово.