Светлозар Тодоров: Да заличим омразата по време на избори
Светлозар Тодоров: Да заличим омразата по време на избори / 100 вести

„Когато наближат избори се появява нещо удивително наподобяващо епидемия. Тя се разпространява както сред участниците, партийните членове, симпатизантите, така и сред някои граждани неангажирани пряко с процеса”.

Това коментира Светлозар Тодоров, кандидат за кмет на Габрово, издигнат от ПП АБВ и водач на листата с общински съветници на партията.

По думите му тази епидемия се причинява от вирус, който директно поразява нивото на морала.

„За съжаление той все още не е изолиран и затова няма име, но се характеризира с цикличност и добре изразени симптоми като: подозрителност, повишена мнителност, подчертана неприязън, липса на добри обноски, хитруване,  манипулации, откровени лъжи, оплюване на опонента, разпространяване на слухове и др.

Повече от десет години наблюдавам  как  по време на избори, част от хората в Габрово променят обичайното си състояние и показват другата си същност, скрита някъде дълбоко в съзнанието им.

Човешките добродетели, които вярвам, че всеки носи в себе си и трябва да ни обединяват, а не да ни разделят, се захвърлят и подменят от онези качества, които са характерни за лошите герои в приказките. Тези които са ни чели и четем на нашите деца, за да им помогнем в различаването на доброто и злото, красивото и грозното.

За властта в един град или държава не трябва да се воюва - тя трябва да се заслужи. Неин суверен са гражданите и по тази причина, не принадлежи на никого. Те решават на кого ще се доверят, за да я използва в техен интерес

Убеден съм, че всички партии, коалиции и организации са посочили своите  кандидати за кметове и общински съветници заради техните качества. Нека се отнесем с уважение към преценката им, да подкрепим конкуренцията на идеите и решенията и да премахнем омразата.

Така Габрово може да не присъства на картата за прогнозата на времето, но ще бъде изписано с главни букви на една нова карта, отразяваща ценностите на обществото”, коментира кандидатът за кмет и водач на листата с общински съветници на ПП АБВ Светлозар Тодоров.