Сливенски гастрольори тарашат къщи в тревненски села
Сливенски гастрольори тарашат къщи в тревненски села / DarikNews.bg, архив

Към 17.40 ч. на 15 януари в РУП – Трявна позвънил гражданин и заявил, че пристигайки в наследствения си имот в село Големи Станчовци, е намерил входната  врата на къщата разбита, а от жилището липсвала покъщнина. Докато разговаряли по телефона с дежурния полицейски служител за кражбата, мъжът съобщил, че в същия момент  две лица прескачат оградата на съседния имот.

Незабавно на място е изпратен полицейски екип. В гориста местност близо до селото, униформените  задържали 25-годишен мъж от сливенското село Самуилово. Вторият мъж използвал тъмнината и релефа на терена и успял да се укрие, но самоличността му е установена. Той е на 31 години от село Крушаре, община Сливен. Обявен е за издирване.

Установено е, че в селото са взломени входните врати на четири къщи. До оградата на една от тях са открити изнесените и подготвени за транспортиране вещи, предмет на кражба - медни съдове, консерви и др. На около километър и половина от селото е открит автомобилът, с който двамата се придвижвали – л.а. „Опел Астра”. В багажника му са намерени и иззети различни по вид инструменти за взлом  (арматурна ножица, щанги, отвертки). Работата по цялостното изясняване на случая продължава, започнато е досъдебно производство.