Светла Иванова и Иванка Баева
Светла Иванова и Иванка Баева / Областен управител Габрово
Светла Иванова: „Умирах няколко пъти, днес обаче се чувствам преродена“
Още една среща от кампанията за превенция употребата на наркотици се състоя  вчера, този път с ученици от Националната гимназия за приложни изкуства – Трявна. Голяма беше изненадата и на учители, и на гимназистите, когато разбраха, че срещата няма да е лекция с брошури, в които пише „не правете това“ или „наркотиците са забранени и вредни“.
 

Чувстваш се като Бог, докато употребяваш, но после балонът се пука и пътят ти започва да върви само надолу


Изключително емоционални реакции предизвика свободния разговор със Светла Иванова, жената, която сподели пред тях „умирах няколко пъти, днес обаче се чувствам преродена“.
 

Областният управител започва кампания срещу употребата на наркотици от младежи


„Изборът за среща именно в тази гимназия не е случаен“, сподели от своя страна областния управител Иванка Баева. За съжаление в пространството се носят слухове, които категорично не са верни, отбеляза и една от преподавателките, която благодари за инициативата и разговора.  

Трявна
Областен управител Габрово, Националната гимназия за приложни изкуства – Трявна


Всякакви въпроси бяха задавани от страна на учениците, включително и как да разпознаят хората, които употребяват наркотични вещества и как да се помогне.  В края на разговора едно момиче възкликна: „Значи щастието е най-добрият наркотик“.

В това, оказа се, са убедени всички ученици, които присъстваха на срещата, че споделените радости, откритото общуване, удовлетворението от това, което правиш е най-добрата превенция.