Асоциация по ВиК-Габрово
Асоциация по ВиК-Габрово / Областен управител Габрово

Асоциация по ВиК на обособената територия, обслужвана от „ВиК“ ООД, гр. Габрово прие решение за съгласуване на План за опазване на околната среда на „Водоснабдяване и канализация” ООД – гр. Габрово (2017 – 2021).

Решението беше взето по време на извънредно заседание днес под председателството на областния управител Иванка Баева. Планът за опазване на околната среда обхваща периода от 2017 до 2021 г. Основното му предназначение е да постигне устойчиво решаване на екологичните проблеми в обслужваната от „ВиК” ООД гр. Габрово (Оператора) територия и да се запази доброто състояние на околната среда.

След изчерпване на дневния ред беше обсъден проблемът с водоснабдяването на община Севлиево. Кметът д-р Иван Иванов сподели, че към момента ще се изпълняват два проекта, с реализирането на които частично общината ще се справи с безводието. От друга страна и община Габрово ще допринесе за справяне със ситуацията като предвижда ремонт на водопровода, захранващ голяма част от габровските села в посока Севлиево. След реконструкцията му ще бъде осигурена възможност за тяхното водоснабдяване от габровския язовир „Христо Смирненски“.