Вярва се, че по този символичен начин се сбъдват желания и се закриля любовта между двама влюбени
Сто огнени фенера ще озарят небето над Трявна в Деня на влюбените, съобщиха от Общината.

Светещите фенери ще бъда т раздавани на всички влюбени и желаещи са съпреживеят емоцията на предстоящия празник - 14 февруари.

Те ще се издигнат в небето над възрожденския ни град и ще допринесат за още по-романтичната и бляскава атмосфера. Събитието ще бъде открито от кмета Денчо Минев, който ще поздрави всички присъстващи по повод Свети Валентин и Трифон Зарезан.

Романтика във въздуха: Светофарите в Пазарджик светят с червени сърца (СНИМКИ)

Фенерите ще полетят от старинния площад „Капитан дядо Никола“ в 19:00 часа, с което се приканват всички влюбени двойки, семейства, жители и гости на града да се включат в инициативата и заедно с тях да се пуснат високо в небето.

Вярва се, че по този символичен начин се сбъдват желания и се закриля любовта между двама влюбени, които са готови да слеят съдбите си в една.

Община Трявна

За празника ще бъде осигурена почерпка с вино, което ще бъде раздавано на място на всички присъстващи по време на събитието.

Всеки, който желае ще може да си направи снимка за спомен и на романтичната пейка-сърце, която е разположена на фона на старинния площад и Часовниковата кула.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня