За да открият хората, които са сключили граждански брак през 1973 година, общинските служители от ГРАО са изследвали документите от архивите
За седма поредна година, по инициатива на кмета на Община Казанлък Галина Стоянова, се организира "Златна сватба" за казанлъшки двойки, които празнуват 50 години съвместен живот през текущата година, съобщиха от Общината.

Община Казанлък

За да открият хората, които са сключили граждански брак през 1973 година, общинските служители от ГРАО са изследвали документите от архивите. 64 двойки подновиха брачните си клетви и се насладиха на втора сватба, подарена им от Галина Стоянова.

Всичко е любов: „Златна сватба” отпразнуваха 52 двойки с 50-годишен брак в Димитровград (СНИМКИ)

Сватбеният ритуал преповтори по съвременен начин сватбата и освен, че припомни на двойките спомени ,им създаде нови такива. Традиционно първата брачна целувка, първата брачна наздравица и първият брачен танц на тържеството се явяваха втори, но не по-малко красиви, защото носят очарованието на съхранените чувства.

Община Казанлък

Община Казанлък

"Любовта ви е събрала, любовта ви води, любовта ви е довела днес и аз идвам с любов при вас, защото любовта е движещата сила в света, а любовта и силата свише, които са ни дадени, когато сме вдъхнали живот, остават до края" - с тези думи Галина Стоянова се обърна към присъстващите и връчи свидетелства за граждански брак на бракосъчетаващите се двойки.

Община Казанлък

Община Казанлък

Това единствено по рода си събитие ни убеждава в това, че и най-чистото злато не би могло да бъде по-ценно и по-устойчиво на времето от сплотеността на семейство, устояло на товара на годините и съхранило любовта си.

Община Казанлък

Община Казанлък

В "Златните сватби" взеха участие: Стенли Нанчев и Вокална студиа "Искрица" с ръководител Стефка Денева, Ансамбъл "Тракийци" с ръководител Валентин Ангелов, прекрасната Елена Николаева и Десислава Гудова.