/ DarikNews.bg

На 25 февруари, РБ „Априлов-Палаузов” кани на среща с Мариана Василева и нейната книга „Арабска тъга”. Събитието ще се проведе в залата за срещи и започва в 17.15 часа. Авторката ще представи житейската си история, пресътворена в литературни образи.

Историята ни връща в годините, когато започна процесът срещу българските медицински сестри в Либия.  По същото време Мариана Василева работи там като медицинско лице и става пряк свидетел и участник в драматичните събития.

Ако не вярвате, че има червени мишки, не го казвайте на Мирела Костадинова!

„Арабска тъга” е роман, който отразява борбата на една млада жена за по-добър живот. Действието се развива в Либия, по време на СПИН скандала с българските медици, променил превратно много човешки съдби.

Главната героиня, за да подсигури по-добър жизнен стандарт и бъдеще за децата си, отива да работи като медицинско лице в африканската страна. Настройката ѝ за екзотика и приключения много скоро е попарена от грозната действителност и тя става заложник на избора си. Следват низ от премеждия, трудности и унижения, с които трябва да се пребори.

Историята, описана в романа, е по действителен случай и главната героиня е реално съществуваща личност. Авторката е отразила цялата палитра от отрицателни емоции и преживявания, съпътстващи престоя ѝ в тази страна и свързани с голяма човешка драма.

Клуб „Млад краевед” при ОУ „Ран Босилек” гостува в РБ „Априлов-Палаузов”

Мариана Василева казва: „След преживяното оценявам истински малките неща в живота ми. Мисълта, че утре ще се събудиш, че си здрав, че твоето семейство е около теб, че ще видиш усмихнатите личица на децата си, че ще видиш грижовните ти родители, съпруга ти.

Това са неща, които ние в забързаното ежедневие подминаваме, а те са най-съществените!”

Не пропускайте тази възможност за лична среща и разговор с авторката Мариана Василева, която е и пряк участник в събитията по време на процеса срещу българските медицински сестри в Либия.