Състезание за бягане на всоки токчета
Състезание за бягане на всоки токчета / netinfo

Регионална здравна инспекция Габрово подкрепя кампанията на сдружение БГ Бъди активен, като идеята е всеки човек да открие своето движение, физическата активност да стане част от ежедневието, с цел подобряване на собственото здраве и качеството на живот.

NowWeMOVE е най-голямата обществена кампания за физическа активност и спорт в Европа, чиято цел е промоция на Укрепваща здравето физическа активност.

Предстоящите инициативи на кампанията са:

Европейска седмица на физическата активност и спорта – 29 май – 4 юни.

Инициативата се провежда в страната от 2012г. и е мащабен празник на физическата активност, като в нея се включват общини, спортни клубове, НПО и доброволци. Идеята е да се предостави възможност на гражданите да опитат различни видове спорт, за да изберат този, който най им допада.

Европейски ден на спорт в училище – 29 май.

 Ден, посветен на  насърчаването на физическата  активност сред учениците, като се залага на елемента на забавлението и се изпробват нови видове физическа активност и спорт, за да се повиши усещането за „принадлежност към училището” за всеки ученик.

В България NowWeMOVE продължава да се развива и да включва нови европейски събития и инициативи. Кампанията продължава да въвлича в себе си още хора, които откриват своето движение и ползата от него, като се стремят да привлекат обществения интерес към проблема с липсата на достатъчна активност сред европейците, а в частност сред българите.