Отново потвърдиха ангажимента на кабинета към тунел под Шипка
Отново потвърдиха ангажимента на кабинета към тунел под Шипка / 100 вести

Депутатът Йордан Стойков потвъди на пресконференция в Габрово ангажимента на правителството за продължаване изграждането на Западния обходен път и тунела под Шипка. Той обясни още, че освен тунела приоритет за правителството е също надстройката на яз. „Христо Смирненски“ и пътя Габрово-Трявна. Подробно по тези теми пише вестник "100 вести" днес.

Бившият министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията от кабинета Борисов Александър Цветков е част от така наречената формация на отцепниците от ГЕРБ - БАСТА. Той напусна министерския пост на 18 май 2011 г., когато подаде оставка и я мотивира - по „лични“ причини. В неделя вечер той беше в Габрово за откриването на офиса на новата формация.

Въпросът "Защо избрахте НАГ?", задава вестник "100 вести". Отговорът на Ана-Мария Иванова е много категоричен - „Подготовката в НАГ развива мисълта и се получават съвременните изисквания знания. Изборът на добра гимназия е основен за кандидатстването в университет. Смятам, че съм направила отличен избор, че уча в НАГ“.

Политическа тема на "100 вести" - Най-големият успех на правителството е, че оцеля - почти невероятно, предвид обществената атмосфера. Коментара направи на пресконференция народният представител от ПП ГЕРБ Томислав Дончев, който заедно с колегата си Цветомир Михов направи анализ на изпълнението на предизборните обещания на управляващите от БСП и ДПС половин година след поемане на управлението на страната.

Зам.-министърът на труда и социалната политика Лазар Лазаров беше в Габрово за официалното откриване на два центъра за настаняване от семеен тип в кварталите Борово и Трендафила, в които ще живеят 24 деца с увреждания в условия, близки до домашните. "100 вести" предлага интервю с него.