Снимка:
Снимка: / Три паралелки завършват тази година средното училище, а абитуриентите от Випуск ‘2019 ще получат книга-албум за Севлиево при дипломирането си
Три паралелки завършват тази година средното училище, а абитуриентите от Випуск ‘2019 ще получат книга-албум за Севлиево при дипломирането си Севлиево изпрати днес и зрелостниците от Випуск ‘2019 на Средно училище „Васил Левски“. На тържеството присъстваха ръководството на училището, заместник-кметовете на Община Севлиево, председателят на Общинския съвет, председателят на Обществения съвет към СУ „Васил Левски“, както и много учители, ученици, родители и гости.

Снимка:
Община Севлиево поздрави зрелостниците от СУ "Васил Левски"

Директорът на училището г-н Тома Томев отправи своите пожелания към абитуриентите:

„Поздравявам ви за успешното завършване на тази част от вашето образование, за знанията и уменията, които придобихте, за труда, който положихте. Всеки един от вас е научил това, което е преценил, че ще му трябва, или това, което е пожелал от учебните дисциплини и от общуването си с учителите. За всеки един от вас е имало поне един преподавател, който е запалил искрицата на знанието, запалил е желанието за учение и работа и в някаква степен е предопределил вашето бъдещо развитие. Вие вече издържахте първия голям тест – 12 години  са и много, и малко. Но сега, когато навлизате в истинския живот, ви предстоят още по-сериозни изпити. Пожелавам ви да ги издържите успешно. Образованието е ключ, който отключва много врати. Дайте своя принос за развитието на града ни, на държавата ни и на човечеството. Не спирайте да мечтаете и никога не забравяйте СУ „Васил Левски“, заяви в словото си Томев.

Снимка:
Община Севлиево поздрави зрелостниците от СУ "Васил Левски"

От името на кмета на Община Севлиево д-р Иван Иванов приветствие към зрелостниците поднесе инж. Красимира Йорданова. „Всички ви желаят попътен вятър в големия необятен океан, наречен живот. Искам да ви пожелая три неща – вяра, надежда и любов.  Вяра в това, че всеки един от вас има своето място в живота и трябва да вярва в своите собствени сили. Надежда за това, че всеки един от вас ще преследва докрай своите мечти, колкото и големи да са, и ще ги реализира. И любов - това най-силно чувство, което дава начало на живота, любов във всичките ѝ измерения – към близки, към род и родина. На добър час, мили приятели от Випуск 2019!“, завърши словото си инж. Йорданова.

Четири паралелки завършват тази година ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“

Абитуриентите не скриха сълзите си, след като удари и последния училищен звънец за тях. Зрелостниците от трите класа представиха пред по-малките ученици хубавите моменти, наученото в училището и споделиха малко за пакостите, направени през годините. С ритуалната смяна на знаменосците и поливането на вода за успешен старт в живота, зрелостниците поеха по своя път, с гордо вдигната глава. Абитуриентите почетоха и паметта на Васил Левски, като поднесоха цветя пред паметникът му.

Ръководството на Община Севлиево подари на директора на СУ „Васил Левски“ Тома Томев книгата - албум "Севлиево". Тя ще бъде подарък и за всеки един от зрелостниците при връчване на дипломите им.

Три паралелки завършиха през тази година СУ „Васил Левски“, а класни ръководители са Марияна Маркова, Ивета Кръстева и Капка Пандурска.