Снимка:
Снимка: / Домна културата Мара Белчева
Драматичен театър „Рачо Стоянов“ – Габрово ще представи пред децата на Севлиево вълшебния спектакъл „Приключенията на Лиско“. Представлението е един от подаръците на Община Севлиево за най-малките по повод 1 юни – Международния ден на детето. Входът за спектакъла е свободен.

„Приключенията на Лиско“ е постановка, втъкала в себе си интересни поуки за малките деца, представени по любопитен начин: „В един тих и спокоен ден, който с нищо не предвещава излишни приключения и ненужни вълнения, един стар ням варел, отдавна забравен на поляната, изведнъж проговаря!

При това показва сприхав нрав. Крещи и заплашва, заканва се и нагрубява наред, с което изкарва акъла на Мокси, привлича вниманието на Димби и Домби и принуждава всички да викнат на помощ Лиско, който и без това е угрижен с по-важни неща - как да се спечели конкурса за най-дълго име в съседната гора.

Снимка:
Приключенията на Лиско

За късмет, точно в говорещия варел се оказва заклещен най-подходящият кандидат... И сега уплашеното магаре, двете не особено ентусиазирани човечета и изобретателното лисиче трябва бързо да измислят начин грубиянинът да бъде изваден от варела (с риск за живота на всички) и принуден да се яви на конкурса в името на примамливата награда…“, гласи краткото представяне за малките зрители.

Автор на спектакъла е Борис Априлов, а режисьор и драматург е Петринел Гочев. В театралната постановка актьори ще бъдат Велислава Маринкова, Димо Димов, Живко Гущеров, Надежда Петкова и Тони Христова.

Спектакълът ще започне в 10:30 ч. на 31 май в Дома на културата „Мара Белчева“.