Представяне на Младежка визия за България
Представяне на Младежка визия за България / DarikNews.bg
„Не може всичко да се определя от пазара и да е стока. Здравето и образованието не са стока, в противен случай резултатът е – бедна, неграмотна и болна нация”, заяви пред участниците в срещата, посветена на представяне на „Младежката визия за България” в Габрово Кристина Сидорова, депутат от социалистическата партия. Тя призова младежите да се включат активно в обсъждането на идеите за бъдещето на страната, за да не се налага да я напускат.
 
Кристина Сидорова припомни, че след година предстоят местни избори и от сега е необходимо да се знаят стъпките, които биха променили ситуацията в Габрово.

БСП предлага 5% ДДС за хляба 

„Нека заедно решим какво да направим, за да не сме най-застаряващ и обезлюдяващ се град”, призова младежите народната представителка.
 
Колегата на Сидорова от парламентарната група на „БСП за България” Валентин Ламбев, избран от Велико Търново, обяви, че „ако в самото общество няма енергия, е много трудно да се направи промяна”.

Кой ще плаща по-скъпата вода?
 
Според Ламбев такава енергия има, но с времето тя все повече отслабва. Ламбев заяви, че в България вече има цяло едно изгубено поколение – поколението на прехода.
 
„Необходимо ли е това да стане и със следващото поколение – с вас?”, запита младежите той.
 
В срещата за представяне и допълване на „Младежката визия за България” взеха участие представители на Младежкото обединение на БСП.
 
Трифон Панчев пристигна с малко закъснение за срещата и коментира пред залата, че един от резултатите от политиката на ГЕРБ за строеж на пътища е, че преди да бъде реализирана тази политика от София до Габрово се е стигало с час по-бързо отколкото сега. 

Представя на Младежката визия за България
DarikNews.bg

„Ние сме управлявани от крадци”, заяви емоционално Панчев. Той припомни за последните идеи да се вдигнат данъците и застраховките, което веднага води до по-високи цени.

БСП видя модела „батко и братко" в Габрово. ГЕРБ: Претоплят стара манджа
 
Участниците в срещата коментираха активно негативните, според тяхното разбиране, тенденции, които са зададени от политиката на настоящите управляващи и е необходимо да бъдат променени.