ж
ж / ThinkStock/Getty Images

От БСП обявиха, че цената на водата в Габрово ще се повиши с 30 стотинки. Опозицията обвини управляващите, че са гласували становище, което подкрепя увеличението. 

Социалистите остро разкритикуваха бизнес плана на ВиК–Габрово за периода от 2017 до 2021 година, който на последната сесия на Общинския съвет е приет от съветниците на ГЕРБ.

Според Николай Григоров, областен председател на БСП и съветник от опозицията, оправданията на управляващите от ГЕРБ, че повишаването цената на водата в Габрово зависело единствено от Комисия за енергийно и водно регулиране (КЕВР), са несъстоятелни.

Той цитира становището на водоснабдителната фирма, според което от ВиК не знаели с колко стотинки ще бъде повишена цената на водата за битовите абонати.

Здравко Кънчев, Кристина Сидорова, Николай Григоров
БСП

„По наши изчисления цената на водата за абонатите в Габрово ще бъде вдигната с около 30 стотинки“, подчерта общинският съветник от левицата Николай Григоров. От казаното пред журналистите стана ясно още, че никакви смислени аргументи не са били предложени на вниманието на Общинския съвет.

„Бизнес планът беше приет преди година и половина, сега актуализиран. Кой ще плаща по-скъпата вода? Ясно е кой ще плаща – хората, които са редовни платци, което според текстовете на предишния бизнес план това са пенсионерите и по-бедните хора.

А тези, които не плащат и досега, пак няма да плащат, защото се оказва, че няма повишаване на събираемостта на несъбраните вземания. Поне аз с такова впечатление останах от несвързаните обяснения на ръководството на ВиК – Габрово“, каза Николай Григоров.