Кристина Сидорова
Кристина Сидорова / личен архив
Народният представител от „БСП за България” Кристина Сидорова се срещна с ръководството и работници от филиал на „Емко” ООД в Трявна. Поводът за срещата са проблемите около дейността на фирмата и тревогата на заетите там и техните семейства. Това съобщиха от екипа на Кристина Сидорова.

„Към настоящия момент производството на най-големия работодател в Трявна е затруднено и изправя пред огромен риск много хора, които са на прага да изгубят дохода си”, коментира Сидорова.
 
Депутатът от левицата отправи писмено питане към министъра на икономиката, относно възобновяването на пълния обем на дейност и нормална работа на "Емко" ООД -София.
 

Управляващите създават орган с безконтролна и безотговорна власт


 „Кратка ретроспекция на събитията около на "Емко" ООД - гр. София показва, че на свое заседание от 25.07.2017 г. Междуведомственият съвет по отбранителна индустрия и сигурност на доставките, чийто съпредседател е министърът на икономиката Емил Караниколов, взема решение да бъдат спрени за срок от 6 месеца издадените в полза на тази фирма лиценз за износ и внос на продукти. Решението е в сила до отстраняване на констатирани нарушения, за които към днешна дата са предприети действия от страна на „Емко” ООД. Организацията по отстраняване на нередности е започнала преди влизането в сила на Решението на Междуведомствения съвет по спиране лиценза на дружеството. Последвалата проверка от служители на КОС – София и КОС – Трявна установява, че нередностите, открити при първите проверки, са вече отстранени. Въпреки това вече повече от две седмици спреният лиценз на фирмата не е възстановен.

Работници обвиниха държавата в мащабна организация по унищожаване на един от най-големите български производители 
 
Освен това министър Караниколов трябва да даде отговор и за едностранното прекратяване на 3 от договорите на държавното дружество „Кинтекс” с фирма „Емко” с мотив, че е спрян лицензът й за внос и износ, а  в действителност договорите между двете дружества са вътрешнотърговски по своя характер. Тези действия на ръководството на държавното предприятие ще доведат до загуби в размер на десетки милиони, както за държавата, така и за „Емко” ООД”, коментира Кристина Сидорова.
 

Отново протести в Трявна


Нейното мнение е, че всички изложени факти будят съмнение, както у ръководния орган на „Емко” ООД, така и в самите работници, които са най-големите потърпевши от създалата се ситуация.
 
Затова Сидорова алармира обществеността и призовава отговорните институции да вземат отношение във възможно най-кратки срокове.
 

Сидорова пита Московски за ремонта на жп прелеза до село Ганчонец


 От екипа на Кристина Сидорова информират, че тя продължава да работи и по казуса с водоснабдяването в Севлиево
 
След като в края на месец юни, заедно с представители на сдружение „Граждани на Севлиево”, тя входира подписката на над 10 000 жители на Общината в Комисията по жалбите към Народното събрание, депутатът от левицата отправи и въпрос към министъра на регионалното развитие Николай Нанков. Сидорова очаква устен отговор на този неразрешим до днес казус. Според програмата на парламентарния контрол за утре (19 септември) въпросът на депутата от левицата е под номер 10.
 

Водата в град Севлиево ще бъде пускана само вечер


Проблемите с водоснабдяването на община Севлиево датират от години. Поредно лято населени места в областта са на режимно водоподаване,
като почти половината села от общината, в която има 34 населени места, получават вода през ден и само вечер. Без вода във вечерните часове са и живеещите на високите етажи в жилищни блокове.
 

Кристина Сидорова: Ще работя за комплекс от мерки за преодоляване на проблема с насилието над жени