Конкурс за снимка обявяват от Община Габрово
Конкурс за снимка обявяват от Община Габрово / Дарик Габрово

 

Община Габрово обявява конкурс за снимка на тема „Габрово - познато и непознато", съобщават от местната администрация.  Конкурсът е посветен на 150-годишнината от обявяването на Габрово за град.  Целта му е да разкрие потенциала от забележителности в региона, да провокира не само нетрадиционния поглед към тях, но и търсенето на нови, интересни и непопуляризирани в публичното пространство места и теми.

Най-добрите снимки ще бъдат представени на изложба по време на Дните на градското планиране от 8 до 12 септември, оформени в галерията в официалния сайт на Община Габрово и използвани в рекламни материали.

Фотографиите могат да бъдат в две категории - „Архитектура" и „Природа". Общината е предвидила парични и предметни награди за победителите. Срок за предаване на снимковите материали е до 27 август. Те трябва да отразяват архитектурното и природно богатство на Габрово и региона, представяйки темата оригинално и творчески. От Общината съобщават, че ще бъде толерирано новаторството и различната гледна точка.

Снимки се приемат до 27 август на електронния адрес на  общината protocol@gabrovo.bg или на CD или DVD носител в нейната сграда - стая № 107.