Кметът подписа договор по проект за изграждането на противопожарна кула
Кметът подписа договор по проект за изграждането на противопожарна кула / Дарик Габрово, архив

Кметът на Севлиево д-р Иван Иванов подписа договор за безвъзмездна финансова помощ за проект: „Изграждане на противопожарна кула,  с.Крушево, общ. Севлиево, поземлен имот 126020", по Мярка 226 „Възстановяване на горския потенциал и въвеждане на превантивни дейности". Общата стойност на проекта е 500 808,33 лв., а срокът за изпълнение  - 24 месеца.

В резултат от изпълнението на дейностите по този проект ще се изгради 25 метрова метална кула в с. Крушево. На нея ще се монтират локаторни станции, проектирани и изработени на базата на микропроцесорни и компютърни технологии.

В сградата на общината ще бъде позициониран Център за управление и приемане на данните от локаторните станции, където информацията ще се визуализира върху цифровизирани топографски карти на района. Ще се извършва прогноза за възможното развитие на пожар, а също така ще се получава актуална информация от метеорологичната станция.  По този начин ще може да се предприемат действия в  ранния етап от възникването на пожара и ще бъде възможно да се установи посоката на развитието му.