Кметът Драгомир Николов: „Ние живеем като хора, които са изпълнили дълга си към България
Кметът Драгомир Николов: „Ние живеем като хора, които са изпълнили дълга си към България / DarikNews.bg

„Ние живеем тук като хора, които са изпълнили дълга си към България да я опазят и да я предадат чиста на нашите деца“, това каза кметът на Трявна Драгомир Николов при откриването нановоизградената пречиствателна станция за отпадъчни води, финансирана по проект от ОП „Околна среда“, по процедура „Подобряване и развитие на инфраструктурата за питейни и отпадъчни води“.

От думите на кмета стана ясно, че вече има решение на ОбС в Трявна за предоставяне управлението, стопанисването, поддържането и експлоатацията на ВиК-обектите, системите и съоръженията – публична общинска собственост, на Асоциацията по ВиК за обособена територия област Габрово, съгласно приложения списък за обекта: „ПСОВ, довеждащ колектор до нея, заедно с всички системи и съоръжения към тях“.

Кметът Драгомир Николов: Ние живеем като хора, които са изпълнили дълга си към България"
netinfo

Кметът не пропусна да подчертае трудните моменти при изпълнението на обекта.

Обилните валежи и бурите през 2014 година, наложили няколко пъти да има прочистване на свлечените земни маси по обектите на ПСОВ.

Началото датира от 2008 г., когато е започна работата по идейния проект, предпроектните проучвания, хидрогеоложките проучвания, финансово-икономически анализ, апликационна форма, кандидатстване, докато се стигне до 2011 г. Тогава по кампания „Зелена България“ този проект е номиниран като най-добър зелен проект, без нито една забележка по техническите параметри.

Тези факти припомни Драгомир Николов в своето изказване.

Кметът Драгомир Николов: Ние живеем като хора, които са изпълнили дълга си към България"
netinfo