Клубът на българските жени в Хамбург благодари на кмета Дончев
Клубът на българските жени в Хамбург благодари на кмета Дончев / netinfo

Клубът на българските жени и българските семейства в Хамбург благодари в писмо до кмета на Община Габрово Томислав Дончев, за реализирането на изложбата „ЕвроСапиенс” в техния град, участието и подкрепата на Празника на българския хумор. По инициатива на Клуба, със съдействието на Дома на хумора и сатирата в Габрово в Хамбург за втора поредна година се организира фестивал на хумора.

В писмото си до Томислав Дончев председателят на Клуба на българските жени и българските семейства в Хабмург Емилия Иванова Юкер е написала „Вашата подкрепа и участие оформи модел за съвместна работа, който се реализира за пръв път в Хамбург. Положителният отзвук от него показва, че заслужава да се развива и в бъдеще. При интерес той би могъл да се разглежда и като реалистичен новаторски модел за включване на българите от чужбина по разпространение на българската култура зад граница в областта на хумора”.

Писмото, изпратено до кмета на Община Габрово Томислав Дончев е адресирано още до Меглена Плугчиева – заместник-министър председател на Република България и досегашен посланик на страната ни в Берлин, Оли Груева – директор на българския културен институт в Берлин, н.с. Татяна Цанкова – директор на Дома на хумора и сатирата в Габрово.