Община Габрово търси доброволци
Община Габрово търси доброволци / DarikNews.bg
Община Габрово изземва принудително имоти, в които лицата са натрупали големи задължения или са се самонастанили. На нарушителите са връчени заповеди за напускане, което едва ли ще стане доброволно.
 

От изявление на кмета Таня Христова стана ясно, че заповедта си живущите на ул. „Алекси Димов” №3 са получили на 4 юни. На ул. „Ген. Николов” съществуват поземлени имоти със създадени във времето постройки, където са установени самонастанили се лица, които също ще бъдат изведени.

Това ще стане на 18 юни.

Събориха къща, обитавана незаконно от роми


Постройките на посочените улици в Габрово подлежат на събаряне, тъй като са опасни. Задълженията на живущите на ул. „Алекси Димов” за наем и битови отпадъци възлизат на над 5 600 лева.
 
Община Габрово става собственик на имотите през септември миналата година. Целта е да бъде променен неприветливия вид на тези места, за които държавата очевидно няма ресурс да стопанисва и те се превръщат в малки гета.
 
Неизрядните наематели и самонастанилите се в общинските жилища лица ще бъдат изведени принудително

Кметът Таня Христова потвърди, че лицата, които предстои да бъдат изведени от тези имоти са от ромски произход. Други девет жилища също са иззети принудително, тъй като лицата, настанени в тях са натрупали сериозни задължения към местната хазна.
 
От Община Габрово призоваха гражданите да подават сигнали към полицията, ако забележат, че някъде се самонастаняват хора. Това важи с особена сила за имотите на живеещите в чужбина. Зам.-кметът Климент Кунев гарантира, че е разпоредена сериозна бдителност за опити такива хора да получат регистрация по местоживеене.