Преглед на печата
Преглед на печата / вестник 100 вести
ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА, ВЕСТНИК „100 ВЕСТИ"
Под зоркия поглед на полицаи на 11 април, сряда, в квартал Хаджицонев мост беше разрушена къща, незаконно обитавана от ромски семейства. Имотът на ул. „Ягода“ е общински и като добър стопанин Община Габрово се погрижи да въведе нещата в ред. Полицията бдеше да не се стига до разправии и да се опази обществения ред, тъй като всички сме наясно как действат засегнатите в подобни ситуации.

„Всички бяха предупредени отдавна да напуснат къщата, изискванията по закон бяха спазени, така че всичко беше направено в реда на нещата. Нека никой не се прави на изненадан, засегнат и оставен без покрив“, обясни пред „100 вести“ сигурен източник.

Изданието цитира този източник, който твърди, че голямото разчистване на подобни общински имоти и къщи, населени незаконно с роми, или издигнати от тях къщи не според изискванията, предстои. Ще бъдат премахвани безкомпромисно негодни общински жилища или построени върху общински имоти незаконни постройки. Предстои голямо разчистване на 3 май т. г. на ул. „Генерал Николов“, в района на жп гарата в Габрово.

Повече подробности може да намерите в днешния брой на изданието. Материалът, чиито автор е Ружа Любенова, е водещ за вестник „100 вести“ днес.
 
Неизрядните наематели и самонастанилите се в общинските жилища лица ще бъдат изведени принудително

В друга публикация на вестника се съобщава, че и тази година Габрово се подготвя за шествието на „Безсмъртния полк“, който вече няколко години се провежда в града в Деня на победата - 9 май, съобщи за вестника Юлия Жданова, председател на сдружението на рускоговорящите „Вива“ в Габрово. Миналата година „Безсмъртния полк“ за първи път шества и в Севлиево.

Общинският съвет взе решение за разширяване на целевата група и промяна в наименованието на Дневен център за деца с увреждания. От вестника научаваме, че с това решение се променя наименованието Дневен център за деца с увреждания, Габрово, бул. „Трети март“ № 5, в Дневен център за деца и младежи с увреждания и капацитет 40 места. Причината е постановление на Министерски съвет за изменение и допълнение на Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане, като се регламентира, че дневните центрове могат да функционират като Дневен център за деца и/или младежи с увреждания.