Изкуството и културата в помощ на пострадалите от Хитрино
Изкуството и културата в помощ на пострадалите от Хитрино / netinfo

Драматичен Театър „Рачо Стоянов"се включва в кампанията на институции и дейци, свързани с изкуството и културата, за подпомагане на пострадалите в Хитрино. Театърът ще организира благотворителна инициатива „Изкуството на помощ" по време на представлението „Двама на люлката" на 26 януари 2017 г. Във фоайето ще бъдат поставени урни, в които гражданите ще могат да оставят своето дарение.

ДТ „Рачо Стоянов" се обръща и към всички фирми в града с призив да подкрепят инициативата. Те могат директно да се свържат с представители на театъра за да направят своите дарения. В края на представлението ще бъде обявена събраната сума и имената на най-големите дарители.

„Двама на люлката" е най-новият, премиерен спектакъл на ДТ „Рачо Стоянов"- Габрово. Постановката е на Невена Митева, а в ролите влизат актьорите Надежда Петкова, Васил Грънчаров, Адриана Димова и Димитър Петров. Музикалната картина е на Никола Маринов, а костюмите са дело на Снежанка Бенчева. Пиесата от Уилям Гибсън е един от най-стойностните текстове в американския театър на ХХ век.