Хубави неща ли ни се случват на Петък 13- ти?
Хубави неща ли ни се случват на Петък 13- ти? / netinfo


Датата петък 13-ти се пада най- много три пъти в годината, но следващият месец ще имаме още един петък- 13. В петък, според християнската религия, са се случили редица ужасни неща: Огромното наводнение, от което Ной е спасил себе си и по една двойка от всички земни твари, с помощта на построения от него кораб; Каин убива брат си Авел; Храмът на Цар Соломон бива разрушен; Ева дава на Адам да вкуси от забранения плод.

 

Според някои нарочената за зловеща комбинация е свързана с Библията - Исус Христос е бил разпнат в петък (Разпети петък), а Юда Искариотски, който се смята, че е предал Исус, е 13-тият апостол.

Според други суеверието започва на 13 октомври, петък, през далечната 1307 г. Тогава френският крал Филип IV издава заповедта за унищожаването на Ордена на тамплиерите, на който са приписвани всякакви смъртни грехове, включително и магьосничество.

 

Оказва се обаче, че габровци по- скоро вярват в добрия си късмет на този ден. Дори казват, че доста хубави неща са им се случвали на датата 13- ти. Като например да спечелят значителна сума от тотото. Все пак всеки си има дребни ритуали, които прави, за да се предпази от лошия късмет.

 

Повече в прикачения файл