Габровска област е с най-висок брутен вътрешен продукт в Северен централен район
Габровска област е с най-висок брутен вътрешен продукт в Северен централен район / DarikNews.bg

Габровска област е с най-висок брутен вътрешен продукт на глава от населението в Северен централен район, сочат данните от изследването „Регионални профили: показатели за развитие“ на Института за пазарна икономика в София. Цитира ги вестник "100 вести" на първа страница днес. Според Явор Алексиев, икономист в ИПИ, това са последните данни, които не са отразени в областните стратегии за развитие до 2020 г. и включват първите месеци на 2014 г. В неговите коментари е изключена област София.

Други теми от изданието:

Нови отличия заслужиха децата от класа по изобразително изкуство към Детска школа по изкуствата при Народно читалище „Развитие-1869” – Дряново. През почивните дни в Националния дворец на децата в София се състоя церемонията по награждаване на победителите от ІІ Международен конкурс за Васил Левски, организиран от Български учебен център „Знание”- Чикаго и Българска детска телевизия „Аз мога, аз знам”.

Избраха известния габровски треньор по ръгби Георги Петков за секретар на Комунистическата партия на България с лидер Александър Малинов. Амбицията е на местните избори КПБ да участва самостоятелно, а не в коалиция с БСП.

Живеем в рекетьорска държава, в която отговорностите се прехвърлят от една глава на друга (казва се от болната на здравата и сигурно има защо). Санкции за над 10 млн. лв. иска да наложи екоминистерството на проекти по Оперативна програма „Околна среда“, изпълнявани от Община Габрово. Спирането на европейските програми няма нищо общо с ДПС, ГЕРБ или друга партия, е категоричен народният представител от БСП Йордан Стойков. Според него България е залог в геополитическото противопоставяне между Русия и САЩ. Вместо да защити с нокти и зъби проектите, а чрез това и населението на страната, в частност Габрово, Министерството в лицето на Управляващия орган опита да наложи смазващи санкции.