Феноменалният филм “Ком-Емине: Достигни лимита си!“ ще бъде представен в Габрово
Феноменалният филм “Ком-Емине: Достигни лимита си!“ ще бъде представен в Габрово / Областен управител Габрово

Буквално няколко седмици преди втория опит на Кирил Николов – Дизела да премине Ком-Емине историята за първия опит ще се прожектира в Габрово.

Филмът “Ком-Емине: Достигни лимита си!“, който разказва за пробега на Кирил Николов - Дизела през август 2014 година ще може да се гледа на 7 август 2015 в Зала Възраждане от 19:00 часа в безплатна прожекция.

Феноменалният филм е запечатал опита на един от най-добрите планински бегачи на България - Кирил Николов - Дизела, за поставяне на нов рекорд в изминаването на един от най-тежките маршрути у нас Ком-Емине.

Той има за цел да изтича 600-те километра по билото на Стара планина за по-малко от 5 дни. Освен стръмните планински пътеки, проливния дъжд и лепкавата кал, Дизела трябва да премине бариерите на собственото си съзнание, да преодолее дълбоките си страхове, да приеме болката и изтощението.

Над 500-те хиляди крачки болка го изправят пред най-тежката дилема – да се откаже или да отиде отвъд границата на собствените си възможности.

Eдночасовата лента е дело на малък екип, който се заема с тежката задача да улови преживяванията на Дизела и екипа, натоварен с организацията, по време на прехода и да пренесе зрителя в уникалната атмосфера на изпитанието.

Пълнометражният филм е дебютен за габровеца Димо Петков, който е заснел над 200 екшън спортни видеа и има повече от 10 години опит в Ch.K.G. movies. Освен режисьор на лентата, той отговаря и за монтажа.

За прожекцията ще пристигне и друг габровлия Христо Петков, който е прoдуцент на проекта, като той подбира операторите, които да проследяват денонощно Кирил Николов  и екипа му, за да покажат физическите и психическите изпитанията, на които са подложени всички. Сценарист на филма е Ивелина Гичева, a Живко Жечев и Мирослав Живков за част от операторския екип.

Кирил Николов – Дизела определя този опит като пътуване към себе си. „Аз вярвам, че за поставянето на такъв рекорд, най-важното нещо е вътрешната нагласа. Не случайно мотото на кампанията беше: „Всичко се случва в главата ти!“.

Не съм се отказал и продължавам да твърдя, че мога да поставя нов рекорд и да мина маршрута за по-малко от 5 дни. С екипа ми ще направим нов опит в края на август“, споделя Дизела.

Прожекцията се осъществява с любезното съдействие на Община Габрово и Областна администрация - Габрово и е част от програмата за Националното честване Шипченска епопея, което се провежда под патронажа на Президента на Република България.

Повече можете да научите във Facebook събитието тук (https://www.facebook.com/events/888704544499212/)

За прехода:

Целта на прехода е нов рекорд за скоростно пробягване на най-дългия туристически маршрут в България, близо 600 км планинско трасе за 5 денонощия. Кирил Николов трябва да покрие разстоянието 14 часа по-бързо от сегашния рекорд, поставен през 1986 година.

Това означава справяне с 14 600м денивелация общо за цялото трасе, изминаване средно по 120 км на ден и буквално достигане до границите на възможностите на човешкия организъм. Прехода минава и през местноста Узана, следте Кирил Николов и екипа му за да знаете, кога точно ще мине и през нашия Балкан.

За Кирил Николов – Дизела

Национален състезател по ориентиране и планинско бягане

Роден: 06.11.1982г.

Треньор: Наталия Величкова

Клуб: Вариант 5 Търговище; Калеван Расти - Финландия

Най-добри резултати:

6то място на  Световно 2009 Унгария

6то място Европейско  Първенство 2010 България

6то място Световно  Първенство 2012 Швейцария

2ро място Европейско  Първенство2012г Швеция

Победител в 3те най-големи щафети в Света (Юкола, 10МИЛА и 25Манна) 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014

Многократен Балкански и Държавен шампион по ориентиране. 2003г. – 2014.

Държавен шампион по крос кънтри и планинско бягане.2010г. 2011г, 2012, 2014г.