Кметът Мирослав Семов
Кметът Мирослав Семов / личен архив
Община Дряново е носител на Специалната награда на Българската федерация по автомобилен спорт за 2017-та година. Тя бе връчена на кмета на Общината инж. Мирослав Семов.

Наградата е за особен принос и заслуги в организирането и провеждането на кръга от Високопланинския шампионат по автомобилизъм „Рали спринт Дряново“. Тя бе връчена от президента на габровският клуб „Ара Мотор спорт“ Атанас Божилов. Първото състезание бе през октомври 2016 г. под патронажа на инж. Семов Атрактивния спортен турнир продължи и през 2017 г. с две състезания, отлично организирани и с много добър маршрут, по мнението на специалисти от Българската федерация по автомобилен спорт.

В Дряново се проведе кръг от Републиканския шампионат по автомобилизъм
 

Националният рали шампионат
Националният рали шампионат, Община Дряново


Домакин бе кметът на Община Дряново Мирослав Семов, а организацията пое президента на АСК „Ара Мотор спорт“ Атанас Божилов. Дължината на скоростните етапи бе от 40,68 км, с преходи от 33,70 км и цяла дължина от 74,38 км. 56% от цялата дължина бе състезателна.

Мнението на участници и гости след състезанията в Дряново бе, че са станали свидетели на едно отлично организирано състезание с изключително интересен и с естествена трудност маршрут, съобщава за вестник „100 вести“ кметът Семов и допълва: "Вълнение, напрежение, силен вятър и възторжена публика съпровождаха състезанието.“

Използвани са две улици на града, за разлика от другите кръгове, които обикновено се провеждат на полигон. Особено вълнуващо за дряновци беше участието на техни съграждани. След това маршрутът излиза извън Дряново в посока Трявна, през няколко села и с финал в с. Царева ливада. За спецификата на трасето и това, че то се харесва много на участниците говори и броят на участвалите състезатели – 34. За сравнение в други подобни шампионати, във Видин например, участие взели 14 души. И през тази година Дряново стяга ново рали спринт.

Дряново даде заявка да бъде ежегоден домакин на кръг от националния шампионат по автомобилизъм

„Прекрасните партньорски взаимоотношения с Българската федерация по автомобилен спорт ще продължат. Благодарности за приза, пожелания за нови общи предизвикателства и много адреналин през 2018 г.!“ казва още каза Мирослав Семов пред изданието.