Дряново стана домакин на кръг от националния шампионат по автомобилизъм
Дряново стана домакин на кръг от националния шампионат по автомобилизъм / Община Дряново
За втора поредна година Дряново стана домакин на кръг от националния шампионат по автомобилизъм. Главен организатор на състезанието беше АСК "Ара Моторспорт".

По мнение на гостите, трасето в Дряново е едно от най-атрактивните в България. То започва от улиците на града, както е състезанията в Монте Карло и преминава през интересен маршрут. Този път участниците бяха над 30, като надпреварата между тях повтори маршрута от 2016-а.

Имаше три скоростни етапа, с обща дължина 40.68 километра. Гостите изразиха отличните си впечатления от домакинството на Дряново и перфектната организация. Така Дряново даде категорична заявка да бъде ежегоден домакин на кръг от националния шампионат.

Младият пилот от Hyundai Racing Trophy, Симеон Симеонов, извоюва победата в клас RC5 на рали спринт „Дряново”. Състезанието приключи успешно за 24 екипажа, от които три бяха познатите ни тандеми на едномарковия шампионат. В същия клас на четвърта позиция се нареди Денис Станчовски, който беше претендент за третото място, а Виктория Гъркова се класира шеста.