Националният рали шампионат
Националният рали шампионат / Община Дряново
Дряново отново предложи гостоприемството си на всички състезатели и почитатели на майсторското каране от България. Кметът Мирослав Семов и габровският клуб „Ара Мотор спорт“, с председател Атанас Божинов, станаха официални домакини на кръга от Националния рали шампионат.

Мнението на участници и гости е, че са станали свидетели на едно отлично организирано състезание с изключително интересен и с естествена трудност маршрут.

Използвани бяха две улици на града, за разлика от другите кръгове, които обикновено се провеждат на полигон. Особено вълнуващо за дряновци беше участието на техните съграждани. Най-добре от тях се представиха Галина Тасева, която се състезаваше за клуб „Казанлък Мотор спорт“ и Тихомир Русанов от „Ара Мотор спорт“.

Вълнение, напрежение, силен вятър и възторжена публика съпровождаха състезанието. На церемонията по награждаването победителите получиха купи и шампанско, така че цялата публика да бъде изкъпана от тях.

В генералното класиране първи станаха Теодора Иванова, клуб „Боила“ и Иван Владимиров от „Ино Моушън Рейсинг“. В клас СТОК до 1600 сс жени победител е Констанца Томова от „Хоби Кар“. Публиката беше възхитена от нейното управление на автомобила. И нищо чудно, Констанца има 1000 купи от състезания у дома, била е дългогодишен навигатор на водещи фигури в автомобилният спорт. Тази жена не шофираше, тя плуваше с автомобила си в слалома, по мнението на публиката, .

Първи в клас Модифицирани стана Иван Владимиров, а в клас СТОК мъже Красимир Йорданов от „Етър Рейсинг“. В отборното класиране победи автомобилен клуб „Боила“-София.
 

Националният рали шампионат
Националният рали шампионат, Община Дряново



Най-успешният габровски състезател беше Стойно Георгиев от Ара Мотор спорт“.  Участниците изказаха благодарност на домакините за перфектната организация и изявиха желание, Дряново да стане традиционен кръг от шампионата.

Присъстващите изказаха адмирации за габровските организатори Атанас Божинов, Диян Иванов,Нено Генчев и Цветомир Русев,както и за Община Дряново и кметът инж. Мирослав Семов. Спортното събитие завърши с голяма атракция – дрифт паралелно от два автомобила, които изненадващо станаха четири. Горяха гуми и адреналинът се качи на максимум. 

Националният рали шампионат
Националният рали шампионат, Община Дряново