Дончев:Предлагам ограмотителен курс на ръководството на НДСВ
Дончев:Предлагам ограмотителен курс на ръководството на НДСВ / netinfo
Имам практика да не коментирам коментари, но когато става дума за политическа и административна неграмотност съм длъжен да помогна, се казва в изпратен до медиите отговор на кмета на Габрово Томислав Дончев по повод изразено по време на пресконференция днес становище на общинския координатор на НДСВ Тихомир Църов за управлението на ГЕРБ.

„На първо място, предлагам да организирам безплатен ограмотителен курс на ръководството на НДСВ по отношение на оперативните програми. Като първа задача за домашна работа е да се провери, какви мерки предназначени за общини има в Оперативна програма „Транспорт” и къде там се споменават спирки, GPS контрол и т.н. и дали това не е в друга Оперативна програма, а именно регионално развитие, още по специално Операция 1.5: Системи за устойчив градски транспорт, КОЯТО ВСЕ ОЩЕ НЕ Е ОТВОРЕНА т.е. не се приемат проекти, въпреки че ние вече работим по своите предложения”, пише в текста. Кметът припомня, че до момента Общината е внесла проекти за над 130000000 лева, няма отхвърлена разработка, а спечелените са за 6000000 лв.

„Най-разумното, което могат да кажат НДСВ е просто да замълчат”, препоръчва Дончев и предлага да се направи справка, кой определя цената на водата и какви са възможностите на общината да влияе на този процес. Градоначалникът отхвърля и изказаните от местното ръководство на НДСВ съмнения, че по време на „срещите с бизнеса” са искани пари от предприемачите за партийни цели.