Днес ще гласуват увеличение на билета за градски транспорт
Днес ще гласуват увеличение на билета за градски транспорт / netinfo

Подготвено е предложение за повишаване цената на билетите за градски транспорт, съобщи кметът на Габрово Томислав Дончев. То ще бъде обсъдено на заседанието на Общински съвет, което ще се проведе днес. “Все още не съм достатъчно убеден, че това е единствената алтернатива. Мен лично ме вълнуват много въпроси относно исканото увеличение на цената на билетите. Например- как ще реагират алтернативните доставчици на тази услуга- маршрутките?”. Според него има опасност пътниците да намелеят и да търсят други начини за предвижване, което ще утежни още повече ситуацията.

Според кмета, важно е да бъде въведена по- гъвкава политика относно цената на картите, както и да бъдат издавани преференциални карти за ученици, пенсионери и инвалиди. “Бих преглътнал по- леко увеличаването на цената на билетите, ако се предложи пакет от по- ниски цени на картите”, каза още кметът Дончев. Според него, с увеличението на цената, хората ще очакват и по- високо качество на услугата.

Боядисването и подмяната на тапицерията на тролей например не би струвало повече от 10- 15 хил. лв., смята кметът. Той съобщи, че докладът на дружеството вече ще бъде публично достояние.