Детски празник „В света на приключението
Детски празник „В света на приключението / Община Габрово

По случай празника на града и предстоящия ден на детето 1 юни, клуб "Изследовател" организира за децата и юношите на града за четвърти път едно съвсем различно и неповторимо изживяване - детско-юношески празник "В света на приключението -4".Празникът е целодневен и ще се проведе на 20 май - неделя от 10 до 15 часа в Габрово, в парк „Маркотея".

Детски празник В света на приключението"
netinfo

 "В света на приключението" първата година беше замислен като своеобразно подобие на известната телевизионна игра „Форт Боаяр", втората година също, третата като едно въображаемо околосветско пътешествие със Снупи. Тази година празникът е замислен със силно екологична насоченост, като ще има практични изложения подходящи и за родители, и за по-големи деца. Ще има общо около 12 места на предизвикателства и забавление.

Детски празник В света на приключението"
netinfo

Всички участници в игрите ще имат удоволствието да преминат по въжен мост „през река", да се спуснат със специален въжен лифт високо по въздуха над „речен вир", да се катерят по въжена стълба, да опитат скоростта на въртележка-каросел, да поиграят на "бой" с възглавници, както и да отправят своите детски послания към нас - възрастните за изграждане на един по-добър свят.

 

Детски празник В света на приключението"
netinfo
В празника са поканени да вземат участие със самостоятелни постове РУП - Габрово, РС "Пожарна безопасност и защита на населението", НП "Централен балкан", ПП „Българка", РЗИ и др., които чрез демонстрации, игри и занимания, съответстващи на дейността им, ще имат за цел към приключенските преживявания да прибавят обучаващия и възпитаващ елемент.

Едновременно с преминаването на всички постове, децата и юношите, посетили празника, ще получат възможност да дадат своя принос в екологична акция за опазване чистотата на горепосочения парк, като по този начин ще засвидетелстват желанието си да бъдат част от един чист свят, да бъдат свързани с природата и да съхраняват нейните ценности. Ще могат да научат по интересен начин нещо повече за изразходването на природните запаси и ролята на всеки един човек на земята за тяхното разумно използване и запазване.

 Като една от наградите за положените усилия при преодоляване на всяко приключение, децата ще получат възможност да прекарат минути в обстановка на специално построен изследователски лагер и да вкусят от романтиката на изследователския живот, което иначе могат да видят само в планината на нашите лагери.

   На специален информационен щанд, разположен в началото на парка, децата ще получат изчерпателни подробности за игрите и самия ден. Тук те ще бъдат организирани в отбори от по 4-ма,  за да могат да изживеят пълноценно работата си в екип, да се опознаят и сприятелят. За най-малките, които още не ходят на училище, има предвидени подходящи за възрастта им безопасни и интересни игри.

През 5-те часа, в които тече детско - юношеския празник, за всички посетители ще се грижи 50 - членния екип на Клуб "Изследовател" от ръководители-аниматори, техните сътрудници и, разбира се, самите изследователи и приключенци - деца и юноши на възраст от 7 до 16 години.

 Институциите, участващи в празника, ще демонстрират техника, оборудване, ще подарят учебни материали, брошури и др. Целта е децата да се запознаят с професията, да поговорят със служителите, да се докоснат до техниката, което ще остане завинаги в тяхното съзнание. Входът за празника е свободен.