/ Община Габрово
216 ученици от 1 до 12 клас бяха вписани в Почетната книга на Община Габрово „Дарования и постижения“ през 2020 г. - традиция, която продължава, независимо от случващото се около нас.

В една различна година, която ни предложи предизвикателства, каквито дори не си и представяхме, габровските деца останаха можещи, знаещи, уверени в силите си и непоклатими в желанието си да покоряват върхове. И доказаха, че независимо от това което се случва наоколо, талантът и младостта винаги намират начин.

Продължава предоставянето на услуги за ранно детско развитие в Габрово

Къде можем да открием нашите фантастични деца, освен на страниците на Почетната книга? В залите за тренировка, на стадиона, над сборниците със задачи, в почивка между лицевите опори, пред компютъра, над томовете на световните класици, с четка в ръка, в карантина или в онлайн класна стая, разучаващи ноти или стъпки.
 
 

216 ученици от 1 до 12 клас бяха вписани в Почетната книга на Община Габрово „Дарования и постижения“ през 2020 г -...

Posted by Община ГАБРОВО/GABROVO Municipality on Tuesday, 29 December 2020


Зад шампионите обаче стоят още едни хора, които също трябва да поздравим - техните учители, треньори и родители. Тези със здравите мишци, със здравите корени, показващите пътя, бършещите сълзи, подкрепящите, треперещите, повдигащите, стискащите зъби и палци, защото те знаят как се отглеждат шампиони.

Всяко едно дете получава подарък от Община Габрово - ваучер на стойност 20 лв., с който може да пазарува в книжарници „Златев“. Ваучерите ги очакват в централния филиал на книжарницата до края на януари.

Кметът на Габрово Таня Христова поздрави всички даровити деца и техните учители:

„Обръщам се към всички вас, прекрасни млади хора - талантливи, знаещи и можещи - с радост и вълнение. Точно в този момент съм благодарна на технологиите повече от обикновено, защото въпреки отнетия шанс да ви срещна очи в очи тази година - среща, която винаги  ме е зареждала, все пак мога да споделя от тук емоцията и мислите си, да ви пожелая най-прекрасните неща, които се побират в думи.

ъдете здрави и все така бъдете за пример - не само на съучениците си - по трудолюбие и хъс, но и на нас - възрастните - по оптимизъм, адаптивност, щастие. Учители по мечтаене и сбъдване на мечти, учители по летене.

Не спирайте да ни предизвиквате постоянно да бъдем достойни за вашите супер сили! Преодолявайте препятствията, изпречили се на пътя ви, така не само пораствате, но и държите за ръка своите близки, приятели, съученици и им помагате в тяхното израстване.

Не се безпокойте, че животът се променя с темпове, които е трудно да следваме. Вярвайте, че имате достатъчно сила, въздух и заряд, за да излезете първенци и в това състезание.

Аз вярвам! И ви желая успех!

Гордеем се с вас!“