Д-р Панов: Насилствено революционизират лекарското съсловие
Д-р Панов: Насилствено революционизират лекарското съсловие / netinfo
Габровските лекари вероятно няма да прекъснат работата си за 1 час на 21 януари, каза пред Дарик председателят на Районната колегия на БЛС д-р Пламен Панов. Според него настроенията в местната структура на медиците не са такива и едва ли те ще изпълнят призива на ръководството на съсловната организация. Протестът на лекарите от областта ще се изрази чрез носене на лентички с надписи „Аз протестирам”.

„Ние не очакваме някакъв резултат от тези действия, но това е начин да уведомим обществото за проблемите в здравеопазването и да покажем, че не сме съгласни с това, което се случва”, коментира още д-р Панов. Той добави,че всичко, което се прави в сферата на здравеопазването води до едно насилствено революционизиране на лекарското съсловие.

По повод изявленията на депутатката от Коалиция за България Татяна Дончева, че Българският лекарски съюз не защитава интересите нито на пациенти, нито на медици, д-р Панов заяви, че всеки, който коментира проблемите в здравеопазването трябва да е добре запознат с тях и да познава различните гледни точки, а габровските народни представители от Коалиция за България досега не са потърсили среща с местната съсловна организация.