Цветомир Михов: Едно от нещата, които научих в политиката е, че търпението е голяма ценност
Цветомир Михов: Едно от нещата, които научих в политиката е, че търпението е голяма ценност / 100 вести

Интервю, което предизвиква интерес, и сред привърженици, и сред опоненти, предлага вестник "100 вести" днес. Разговорът е с депутата Цветомир Михов, който споделя пред изданието: "Едно от нещата, които научих през последните 8 години в политиката, е, че търпението е голяма ценност".

"ГЕРБ мина през чистилището и доказа, че може да бъде отново на върха", коментира Михов, а думите му са извадени в заглавие към интервюто.

По повод резултата от изборите:

"Не мисля, че сме изпадали в еуфория. По-скоро изпитваме удовлетворение от добре свършената работа по най-правилния и най-подходящ начин. На това се дължи и този резултат. Кампанията трае един месец и в нея се изговаря какво ли не, правят се обещания, а работата тепърва предстои през следващите 4 години. Доверието се гради много трудно, но много лесно се губи. Аз спокойно мога да кажа, че тези резултати са дело на нашата работа през тези 8 години на територията на Габровска област".

Катарзисът на ГЕРБ:

"Искам да припомня, че ПП ГЕРБ мина през своя катарзис и повече от година и половина бяхме в опозиция, което е добре за всяка една политическа партия. Тогава преминаваш през чистилището и хората, които са били само с кариеристични причини в партията, вече не са част от нея. Така че е много добре, когато една партия премине през опозиция. Тогава се вижда кой кой е".

Има ли договорки за назначаване на работа, за високи постове?

"Не бива да се подценява интелигентността на хората! Те не са една шепа пясък или пешки в шахматната дъска, да се местят по чужда воля. Хората са интелигентни и много добре осъзнават кой може да осигури по-добро бъдеще за съответната община".