БСП Габрово: Резултатите от евроизборите са тревожни, дори драматични
БСП Габрово: Резултатите от евроизборите са тревожни, дори драматични / БСП-Габрово

Изпълнителното бюро на БСП в Габрово заседава тази вечер. Председателят на организацията Кристина Сидорова, заяви пред журналисти, че не очаква оставки, свързани с резултатите от европейските избори. Според Сидорова пленумът на червените ще бъде тежък, защото трябва да се вземе решение как партията продължава да работи.

"Резултатите ни от евроизборите са меко казано тревожни, дори драматични. Искаме да видим какви точно са причините за този слаб резултат и да решим какво ще правим по-нататък“, каза тя.

Кристина Сидорова каза още, че в Габрово партия ГЕРБ е постигнала толкова добър резултат заради силно изразения мажоритарен вот, подкрепящ водача на листата габровеца Томислав Дончев.

„Габрово е град, който уважава хората си, независимо от коя политическа сила са те. Всички помнят скандалите около отпуснатите от правителството 500 милиона лева за развитие на регионите, както и големите корекции по проектите от ОП „Околна среда“, които също оказаха своето негативно влияние за евроизборите. Беше демонстриран наказателен вот срещу политиката на правителството, според мен. А и не бива да си затваряме очите и за това, че БСП в Габрово не е в най-добрата си форма. Нашите послания не стигнаха до хората", е становището на Кристина Сидорова.