баскетбол
баскетбол / ThinkStock/Getty Images
Със среща между тима на Северна Ирландия и сборен отбор на IBC вчера в зала „Орловец“ - Габрово започна традиционният баскeтболен турнир „Христо Донков“. Той се провежда в рамките на четвъртия International Basketball Camp - най-мащабният баскетболен тренировъчен лагер в България

Турнирът се провежда от 15 до 18 юли. В деветото издание на „Христо Донков“ за четвърта поредна година участват националните отбори кадети на Румъния, Украйна, Република Северна Македония, Северна Ирландия. С тях за Купата ще спори и Сборен отбор на International Basketball Camp.

Официалното откриване на турнира ще стане днес, вторник, след срещата между отборите на Северна Ирландия и Украйна, която по програма е от 17:00 до 19:00 часа.

Вчера президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков потвърди участието си в официалното закриване на турнира в четвъртък, 18 юли, след срещата между Република Северна Македония и Северна Ирландия (от 15:00 до 17:00). Купата на победителя ще бъде връчена от Георги Глушков.

Програма на турнира „Христо Донков“

Снимка:
вестник "100 вести"

Източник: вестник „100 вести"