/ iStock/Getty Images
Пътищата в Общината са мокри и обработени
За днес е обявен жълт код за умерен, след обяд силен вятър от запад-северозапад с пориви до 24 м/сек. Пътищата в Общината са мокри и обработени.

Дъжд и силен вятър в почти цяла България

Пътните настилки в областта са почистени. По усойните райони е възможно частично заледяване. На прохода Шипка температурата е 2 градуса, вали слаб дъжд, пътната настилка е обработена. В сила е забраната за движение на моторни превозни средства с обща маса над 12 тона.

Пътят към курортен комплекс Узана е обработен, проходим при зимни условия. Има слаб снеговалеж, силен вятър, температурата е минус 2 градуса. ОП “Благоустрояване“ почиства градската улична мрежа, фирма „Димас“ обработва пътищата към селата.

Градските и междуградски автобусни линии на Общински пътнически транспорт са покрити и се изпълняват по график. Училищните автобуси са превозили всички деца до учебните им заведения.

Висулки и падащ сняг - бъдете внимателни

Няма населени места без електроснабдяване. Възможни са временни прекъсвания, поради извършвани манипулации по мрежата. Времето в Габрово е облачно, температурата на въздуха е 4 градуса, а влажността - 91%.

Основните дейности относно транспорт, водоснабдяване, топлоподаване, снабдяване на населението с хранителни и други основни стоки сe изпълняват в рамките на нормалната дейност.
 
Атмосферното налягане ще се понижи и ще е по-ниско от средното за месеца. Днес над цялата страната облачността ще е по-често значителна и на много места, с временни прекъсвания, ще има валежи от дъжд. Ще духа умерен, след обяд и силен поривист вятър от запад-северозапад.

Нормализира се зимната обстановка в Габровско

Максималните температури ще са между 8° и 13°, в София около 9°.
В планините ще бъде ветровито. Ще духа бурен, по високите и открити части - до ураганен вятър от запад-северозапад.

Облачността ще е значителна и на много места ще превалява сняг. Под 1600 метра преваляванията ще са от дъжд. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 6°, на 2000 метра - около минус 1°.