/ Община Разград
Пътищата в Общината са заснежени и се обработват
Пътищата в Общината са заснежени и се обработват. Снежната покривка в централна градска част е 43 см, във високите части на общината над метър. Пътните настилки в областта са обработени, проходими при зимни условия.

Тежка зимна обстановка в Габровско: Без ток, затруднено движение и неучебен ден за учениците

По усойните райони е възможно частично заледяване. На прохода Шипка температурата е минус 12 градуса. Затворен е за всички моторни превозни средства. Пътят към курортен комплекс Узана е трудно достъпен, снежната покривка там е около 80 см, температурата е минус 8 градуса.

ОП “Благоустрояване“ почиства градската улична мрежа, фирма „Димас“ обработва пътищата към селата, започва почистването на вътрешните им улици. Градските и междуградски автобусни линии на Общински пътнически транспорт са покрити и се изпълняват по график.

Усложнена зимна обстановка в Габровско: Паднали дървета, без ток и затруднено движение

Златевци, Водици, Соколски манастир, Боженци са местата без електроснабдяване
. Времето в Габрово е ясно, температурата на въздуха е минус 2 градуса, а влажността - 92%.

Основните дейности относно транспорт, водоснабдяване, топлоподаване, снабдяване на населението с хранителни и други основни стоки сe изпълняват в рамките на нормалната дейност.
 
Ще вали ли сняг и в петък?

Атмосферното налягане ще се повишава и ще бъде по-високо от средното за месеца. Днес облачността ще е променлива, по-често значителна и през по-голямата част от деня ще се задържи без валежи.

Северозападният вятър ще се усили, ще е умерен, в Дунавската равнина и временно силен. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 2° и 7°. По-късно след обяд от североизток, с умерен вятър отново ще започне да нахлува студен въздух.

АПИ: Над 700 машини са работили за обработване на републиканските пътища

Привечер и през нощта срещу събота на много места, главно в Източна България и планините, ще има снеговалежи. Над планините облачността ще е променлива, по-често значителна. През деня само на отделни места ще превали слаб сняг, но вечерта, в Централна и Източна Стара планина, ще има по-значителни снеговалежи.

Ще духа умерен, по високите и открити части и временно силен вятър от север-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около минус 4°, на 2000 метра - около минус 10°.