/ ThinkStock/Getty Images
Почиства се републиканската и градската пътна мрежа. Затруднено, поради навявания и паднали на пътните платна дървета е почистването на пътищата към част от селата в общината.

Тежка зимна обстановка в Смолянско, населени места са без ток

Снежната покривка в Габрово е близо 40 см,
температурата е минус 2 градуса. Без електрозахранване са кварталите - "Любово", "Лисец", "Турски дол", "Негенци", част от "Градище".

15 кметства в общината също са без електрозахранване. Всички налични аварийни екипи работят по отстраняването на авариите. Затруднено е и изпълнението на линиите на градския транспорт във високите части на крайни квартали и към селата. 

Проходът Шипка е затворен за движение. Снежната покривка там достига 1 метър, на места и повече, поради навявания, има силен снеговалеж и вятър, температурата там е минус 12 градуса.

Още повече сняг, силен вятър и студ в страната

Достъпът към местността Узана е силно затруднен, поради обилен снеговалеж и бурен вятър, снежната покривка достига 60-70 см, а навяванията - над 1 метър, температурата е минус 9 градуса. Пътуването към местността не е препоръчително и е възможно само с вериги.

Днес преди обяд снеговалежите ще продължат, но след обяд от запад ще отслабват и спират, най-късно в източните райони, където ще има виелици и навявания. От запад и облачността ще започне да се разкъсва.

След обяд вятърът ще отслабне, ще се ориентира от запад-северозапад и ще е до умерен. Максималните температури ще бъдат между минус 1° и 4°, в София около минус 1°. В планините ще бъде облачно с валежи от сняг. Ще духа силен до бурен вятър от север-североизток, който постепенно ще започне да отслабва.

Усложнена ситуация заради снега в Старозагорско, поискаха помощ от армията

Максимална температура на 1200 метра - около минус 7°, на 2000 метра - минус 12°. По Черноморието ще бъде облачно с валежи предимно от сняг. Ще духа умерен и силен вятър от север-северозапад, който привечер ще отслабва и ще се ориентира от запад-северозапад.

Максималните температури ще бъдат 0°-3°. Температурата на морската вода е 8-9°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.