/ Пресцентър АПИ
Областно пътно управление затвори прохода Троян - Кърнаре (Беклемето) в 17.00 ч., съобщиха от полицията и Областно пътно управление преди минути. Причината е ураганен вятър и обилен снеговалеж.

Всички основни пътни артерии на територията на община „Родопи” са проходими при зимни условия. Няма затворени пътища. Още в ранните часове на деня екипи на снегопочистващата фирма, която е ангажирана със зимната поддръжка по населените места в „Родопи” са излезли, за да почистват и опесъчават пътищата към високопланинските села на територията на общината.

В Пловдив вали сняг, от "Чистота" ще чистят като намалее трафика

Към момента най-много сняг е натрупал в село Лилково. Там снежната покривка е над 50 см. Пътят до родопското село е проходим, но се очаква в почистването да се включи и тежка техника. Около 40 см е падналият сняг в село Бойково, 30 см е покривката в Дедево и Ситово.

Всички пътища са почистени и опесъчени. Няма населени места без ток и вода заради снега. Няма сигнали за бедстващи хора. Главните улици в селата също се обработват с техника, която е собственост на кметствата.

Ученици блокирани в екохотел край Пловдив, рейсовете им катастрофирали заради снега

Прогнозата е снеговалежите да продължат и утре. Затова обстановката в населените места се наблюдава денонощно и при промяна, със заповед на кмета Павел Михайлов, кметовете по населените места изпращат своевременно информация към дежурния в общината.