/ Деян Герговски, DarikNews.bg
Отработват сигналите за паднали дървета, затрудняващи движението по пътните платна
Възстановено е електрозахранването към голяма част селата в община Габрово, все още без електричество са Боженци, Дебел Дял и Люляци, съобщиха от Общината. Работи се по отстраняването на авариите.

Усложнена зимна обстановка в Габровско: Паднали дървета, без ток и затруднено движение

Възстановено е и електрозахранването към всички, засегнати квартали на града. Извършват се манипулации по електропреносната мрежа, които мога да причинят временни прекъсвания при отделни абонати, уточняват от ЕРП - Север.

Още повече сняг, силен вятър и студ в страната

Екипи на РД "Пожарна безопасност и защита на населението" отработват сигналите за паднали дървета, затрудняващи движението по пътните платна. Все още има затруднения при изпълнението на някои линии на обществения градски транспорт, а останалите се движат със закъснение.

Влаковете в страната вече се движат, но със закъснения

Приоритетно, към момента се почистват основните пътни артерии и главните пътища към селата, обработват се и второстепенните улици. Проходът Шипка остава затворен за движение.

Усложнена ситуация заради снега в Старозагорско, поискаха помощ от армията

Със заповед на кмета на община Габрово, поради усложнени метеорологични условия и обилни снеговалежи, ниски температури, намалена видимост и затруднено придвижване до учебните заведения, 7 февруари - петък е обявен за неучебен ден за учениците от всички учебни заведения на територията на Общината.

Затвориха Беклемето, половин метър сняг в село Лилково

Заповедта не важи за децата, посещаващи детски градини и ясли.