/ Община Родопи
Седем стълба за високо напрежение са панали между селата Иганово и Кърнаре. Това е причината за липсата на електрозахранване в някои от карловските села - Кърнаре, Розино и Христо Даново, както и в част от Клисура, научи репортер на DarikNews. Закъсали в преспите край Христо Даново автомобили са изчакали няколко часа, за да пристигне военна техника, която да ги измъкне. Екип от 61-ва механизирана бригада – Карлово е дошъл на място около 6.00 ч. сутринта, за да измъкне двата леки автомобила. Военнослужещите са прокарали път през наветите преспи и са освободили движението по пътя село Христо Даново – град Карлово, където се е образувала голяма колона от чакащи автомобили.

Снегът затвори проходите в страната, неподготвени водачи блокират почистването         

Обстановката в община „Родопи” остава тежка заради неспиращия снеговалеж.  От вчера следобед машините се борят с преспите по общинските пътища. Най-тежко е положението към селата Бойково, Лилково и Ситово, където има до 2 метра сняг. Почистването на пътя е ангажимент  на Агенция „Пътна инфраструктура”, но едва днес сутринта техника на АПИ  беше пусната да пробива  отсечката.

Община Родопи

За да не бъде прекъсната връзката на хората там  с останалия свят кметът на община „Родопи” Павел Михайлов разпореди техника на общината да разчисти републиканския път. Непроходим бе и главният път за село Скобелево. Разчистването на отсечката е ангажимент на двете общини – Перущица и „Родопи”, като от страната на Община „Родопи”  пътят е отворен за движение.

Община Родопи

Без ток от вчера са селата  Бойково, Дедово и Ситово. Мокрият сняг и вятърът създават проблеми, но от ЕВН информираха, че  в момента, в  който пътят бъде проходим, ще изпратят екипи, за да отстранят авариите. От кризисния щаб в община „Родопи” заявиха, че поддържат непрекъснат контакт с кметовете и кметските наместници и имат готовност да реагират при промяна на обстановката.

Община Родопи

До метър сняг е паднал в Асеновградско снощи, съобщиха от общината в града. Най-голяма е снежната покривка във високопланинските райони в общината. Електрически стълб е паднал в центъра на града до малкия пазар на ул.  „Цар Иван Асен II", а дърво е препречило пътя за село Бачково. Стълбът е отстранен, а за дървото, паднало на пътя Асеновград - Смолян, е уведомена АПИ. Сигнал е подаден и до РУ на МВР в Асеновград и РСПБЗН в града. Екипи на асеновградската пожарна са разчистили и към момента движението на автомобили по трасето е нормализирано.