Варненци предлагат  колите си на абитуриенти в нужда
Варненци предлагат колите си на абитуриенти в нужда / Фейсбук, Кольо Ангелов
Десетки абитуриенти без родители или от социално слаби семейства ще имат шанс да отидат на бал с луксозен автомобил и шофьор. Идеята е на Николай Александров от Дряново, съобщи вчера БНТ, цитирана от вестник "100 вести" днес.

Мъжът споделил намерението си в социалните мрежи и за неочаквано кратко време събрал над 130 000 последователи, готови да зарадват абитуриентите. Идеята хрумнала на Николай, когато чул трогателната история на Кристиян Неделчев - момчето, което миналата година стигна на бала си с метро, защото нямаше автомобил, а в празничната еуфория съучениците му го забравиха.

Историята, която обиколи цялата страна, въодушевила Николай да помогне. Започнаха хората да качват снимки с автомобилите си и да предлагат за определен район помощ, разказва Николай. Има хора, които са се свързали вече с други хора, уговорили са се за определен час, дата и т.н.

Даже моят личният ми автомобил е зает до два и половина и след това е зает в друг град! Николай е поел ангажимент да намира желаещи да предоставят хубавите си лични коли и да ги свързва с абитуриенти. Автомобилите се предоставят с шофьор, на датата и в часа на бала.