Задържаха мним работодател, завлякъл кандидати за работа по морето
Задържаха мним работодател, завлякъл кандидати за работа по морето / Sofia Photo Agency

Мним работодател прибирал пари от кандидати за работа по морето, съобщават от полицията. 32-годишният мъж от Добрич е задържан на 11 юни в 10.00 часа от служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност", криминалисти и полицаи от  Първо РУП.

В хода на разследването е установено, че от месец април тази година чрез обяви за работа, публикувани в интернет сайтове мъжът е получавал различни по размер суми.

Той се представял за работодател или собственик на туристически обекти по Северното черноморие, който набира персонал за предстоящият туристически сезон.  Измамникът събирал пари от кандидатите за работата под предлог, че ще ги използва за изготвяне на медицинско свидетелство за работа и за карти за пътуване с автобусен транспорт до работното място.

Мнимият работодател се срещал с измамените хора в различни заведения в Добрич, в градския парк и на други обществени места, където пострадалите са предоставяли копия от лични карти, трудови книжки, дипломи за завършено образование и други.

От областната дирекция на МВР-Добрич призовават гражданите, които са станали жертва на подобна измама, били са ощетени от задържаният и не са съобщили за това, да го направят в най-близкото полицейско управление или на телефон 112.