Нефтохимик - Добруджа 07  0:3
Нефтохимик - Добруджа 07 0:3 / Снимка: bgvolleyball
Тимът на Добруджа 07 стартира с категоричен успех сезона в Суперлигата. Волейболистите на Пламен Христов се наложиха като гости над шампиона Нефтохимик 2010 с 3:0 (25:23, 25:22, 25:14) в двубой от първи кръг на надпреварата.

Първите два гейма на срещата бяха доста оспорвани. Играта вървеше точка за точка. На моменти домакините повеждаха, но в ключовите моменти обаче добричлии набираха инерция и измъкваха победата, повеждайки с 2:0 гейма.

Третата част започна добре за Нефтохимик, но добричкият тим нямаше намерение да отпускат темпото и отново взе инициативата. Оформи се голяма преднина и до края тя се запази. Така състезателите на Пламен Христов записаха чиста победа с 3:0.

Пламен Христов пред Дарик: Доброто представяне на „Добруджа 07” е въпрос на много работа и постоянство

„Не мога да кажа, че ние сме били по-добрият тим и сме победили категорично съперника. По-скоро ни подцениха. Съставът на Нефтохимик влезе по-отпуснато в мача и не можа да излезе докрай от тази ситуация. Ние от своя страна играхме прилично, според възможностите ни на този етап. Стартирахме с победа и това е радващо, но това е само първи мач за сезона, в който ни очакват много трудни мачове“, заяви пред bgvolleyball треньорът на Добруджа 07 Пламен Христов.

Наставникът на Нефтохимик Найден Найденов сподели: „Победиха ни, това е. Подценихме Добруджа 07. Не влязохме както трябва в мача, бяхме по-отпуснати, а от там започна една несигурност. Не се получаваха нещата и психически се затормозихме. Това е един шамар за нас, нека послужи като отрезвяване. Защото факта, че сме шампиони кара всички да играят освободено срещу нас и да правят чудеса. Затова от тук нататък трябва винаги да сме концентрирани и мобилизирани, за да не допускаме повече такива мачове“. /bgvolleyball/

Добруджа 07 Нефтохимик волейбол
Снимка: bgvolleyball


 
bgvolleyball