Пламен Христов
Пламен Христов / netinfo
Дни преди началото на новия сезон в Суперлигата треньорът на волейболния „Добруджа 07” Пламен Христов заяви пред Дарик, че доброто представяне на отбора тази година е въпрос на много работа и постоянство. „Когато през август пристигнах в Добрич, трябваше да изградим изцяло нов отбор. От миналогодишния бяха останали 2-3 момчета, другите бяха продадени. Това е политика на клуба и тя може би е правилна,  защото тези момчета, които заминаха в чужбина, трябва да се развиват”, сподели наставникът.

Той заяви, че ръководството на клуба не му е поставяло определени цели. „Всяко едно място по-напред от миналогодишното класиране ще бъде успех. Нашата амбиция обаче е да играем все по-добре с всеки следващ мач и да се придвижим колкото се може по-напред в класирането. Знам, че волейболът в Добрич е популярен и хората го обичат”, посочи Христов.

Пламен Христов е новият треньор на волейболния "Добруджа"

Той добави, че целите му в личен план са за медал от първенството. „Това ще бъде обаче безкрайно трудно, с оглед селекцията и бюджета, който имат първите 5-6 отбора. Това са Нефтохимик, ЦСКА ,Монтана, Хебър и Левски. Абсолютно всичко обаче е възможно, силите са изравнени, така че както може да победиш всеки, така може и да загубиш”, коментира специалистът.

Ще видим ли отново волеболния тим на "Добруджа 07" в призовата четворка?

Сезонът започва на 20 октомври, а в първия кръг Добруджа 07 гостува на шампиона Нефтохимик. Първата домакинска среща на добричлии е на 26 октомври срещу ЦСКА. Новите в състава са бившият играч на Левски Александър Кордев, Ивайло Иванов /Виктория Волей/, Виктор Костадинов /Миньор/, Алекс Николов /Левски/ и двама чужденци – руснак и украинец. По думите на Христов обаче селекцията още не е завършена, като на полусезона се очаква да бъде привлечен още един посрещач.

„Играчите са подготвени добре във физически план, но по отношение изчистването на играта още има какво да се желае. Отборът ще се сработва в първите няколко кръга. Момчетата влагат много в тренировките, но нищо не става от днес за утре. Играта ще се изчиства постепенно. Може би след 3-4 кръга ще имаме съвсем нов облик”, коментира Христов.

Той прогнозира, че нивото в Суперлигата тази година ще бъде много по-високо от миналата, защото в отборите са привлечени скъпи и добри играчи от чужбина.

По повод на предстоящия първи мач за сезона Пламен Христов смята, че на отбора на Нефтохимик съвсем няма да му бъде лесно.