/ ThinkStock/Getty Images
67-годишна жена е станала жертва на телефонна измама на 13 септември в Силистра. По познатата схема, че участва в полицейска операция за залавяне на телефонни измамници, тя предала на непознат 2 685 евро, 878 долара, 300 лева и друга валута, както и около 200 грама златни накити.

Друга телефонна измама е предотвратена вчера след намесата на гражданин, съобщават от полицията в Силистра. Човекът, който имал обява за извършване на транспортни услуги, бил нает да вземе и достави пратка.

74-годишен добричлия стана жертва на телефонна измама

Когато 86-годишен силистренец му предал малка чантичка, мъжът се усъмнил, че става въпрос за телефонна измама и се свързал с полицията. Така била предотвратена измама за сумата от 3 500 лева, които вече са върнати на собственика. Изясняването на случая продължава.

За пореден път ОД на МВР-Силистра призовава да не се дават пари и ценности на непознати под никакъв предлог. В случай на съмнително обаждане или опит за телефонна измама, незабавно да се подаде сигнал на тел.112 или на тел. (086) 886 323, препоръчват от полицията.