В Шабла започва пролетното почистване
В Шабла започва пролетното почистване / Дарик нюз, архив

По повод настъпването на пролетта и предстоящите Великденски празници община Шабла обявява провеждане на традиционното пролетно почистване в периода от 4 до 17 април, събщават от кметството. Призовават се гражданите и фирмите да съберат в посочения период натрупаните през зимата битови отпадъци около дома, училището и предприятието, да почистят и освежат прилежащите на домовете и дворовете тротоари, плочници и зелени площи.

Препоръчва се отпадъците да бъдат събрани в чували до контейнерите за битови отпадъци или на друго удобно място за извозване. Събирането на чувалите ще се извършва от общината. Няма да се извозват строителни отпадъци, лозови пръчки и клони от овощни дръвчета, които  гражданите имат ангажимент да извозват сами.

На 8 и 15 април ще се проведе кампания за събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване. Събирането на старите неработещи и непотребни електроуреди ще става след заявка, подадена на безплатен национален телефон 0800 14 100 и на номер 0885 770 041, както и на електронни адреси order@makmetal.eu и eco@ob-shabla.org, до 14 април 2016 година.

На всички, предали неработещи електроуреди, ще се предоставят ваучери за отстъпки при пазаруване в магазини на една от веригите за продажба на бяла, черна и офис техника.