/ Thinkstock/Getty Images
“Тази година план - приемът след седми клас се оказа по- лесен, тъй като броят на децата, подали заявлениия за участие в първо класиране е 742 от общо над 840 кандидат - гимназисти". Това обяви изпълняващият длъжността началник на Регионалното управление на образованието в Силистра - Марин Ботев. Резултатите са качени вече в интернет, а този следобед се очаква да бъдат разлепени и списъци в гимназиите-гнезда в Силистра, Тутракан и Дулово.

В Силистренско започна кампанията за подаване на заявления за класиране след 7-ми клас

746 деца са класирани след първо класиране и само 6 деца не са,
заради неправилно подредени желания или разминаване на желанието и необходимия бал. От 4 до 6 юли т.г. е срокът за записване на  класираните от първо класиране деца, като тези които на са удовлетворени могат да подадат декларация за участие във второ класиране, уточни Марин Ботев,  напомняйки, че местата на тези ученици от първо класиране ще се пазят, до обявяването на резултатите от второ класиране до 12 юли.
 
От обявените 37 паралелки в тазгодишния план - прием в Силистренско, след първо крласиране  са изпълнени 34 паралелки, като една от тях остава под въпрос до  приключването и на третото класиране.Закрита е една паралелка в  Обединено училище „Ив. Вазов“ в с. Зафирово, община Главиница, което за първи път участва в план-приема, както и три  половин паралелки по три специалности в две професионални гимназии в Силистра.